Nieuwe plannen en nu?

 Den Haag is blij eindelijk een nieuwe regering. Eindelijk kunnen de ‘juiste’ mensen weer op de ‘juiste’ plek, aan het werk. Dit alles heeft bijna 7 maanden geduurd voor men eindelijk een besluit kon nemen of men met elkaar samen wilde werken of niet. Maar men is er uit. En de maatregelingen liegen er niet om. Meer bezuinigingen voor de lagere inkomsten. Men kan dit mooi verbloemen maar met de belastingen die omhoog gaan houd men aan het eind van de maand minder over.

Iedere partij heeft zijn eigen plan gemaakt. Hoe willen wij als wij in de regering komen ons plan uitvoeren? Nu daar hebben 4 partijen over gesproken om daar nu eindelijk achter te komen.
Waarom moet alles op de schop? Hebben de voorgangers dan geen goed werk afgeleverd?
Blijkbaar niet voldoende. De andere partijen waren het er niet mee eens. En wat blijkt? Er zijn weer meer regels bedacht zodat het nog ingewikkelder wordt voor de gewone burger.

Wat is daarvan het resultaat?
Dat er onrust ontstaat. Onrust die er was in het vorige kabinet. De werkende man met een inkomen waarbij hij net zijn hoofd boven het water kon houden heeft het idee dat het straks weer anders wordt. Waar gaat dit heen? Welke maatregelingen worden er nu weer bij bedacht? Wordt de zorgverzekering duurder, moet ik nu meer BTW gaan betalen? Wordt er nu ook nog meer gelet op wat ik koop, waar ik mijn sigaretten en alcohol koop? Dit is hoe de mensen het beleven.

Iets groter:
In Den Haag wordt gezegd dat de gemeentes meer te zeggen hebben, maar is dat zo? Wie heeft de regels bedacht? Wie moet zich daar aan houden? En als men niet doet wat in Den Haag wordt gezegd dan krijgt de gemeente een boete. En de cirkel is weer rond. Zo gaat het in Nederland en zo gaat het in Europa en zo gaat het tussen de werelddelen. Nederland is maar een heel klein landje dat moet doen wat de grotere landen willen.

Helaas worden daar de gewone mensen de dupe van…
Een voorbeeld: In het regeerakkoord staat dat een verblijfsvergunning, die nu 5 jaar geldig is terug wordt gebracht naar 3 jaar. Want in 3 jaar zo is de mening, kan een land “veilig’ worden. Is dat zo?
Als er in het land waar de mensen vandaan komen niets gedaan wordt aan de regering daar, hoe wordt het land dan veilig? Wil je het probleem oplossen dan moet je toch het oorzaak vinden en dit oplossen. Zo gaat dit toch altijd met een ruzie. Kijken naar het probleem en dit oplossen.

Wie beoordeeld een land of het veilig is of niet?
Wij hebben in Nederland organisaties die nauw betrokken zijn bij het werk in het buitenland. Zoals: Amnesty International, Unicef en Save the Children. Zij gaan daadwerkelijk naar het land toe en zien wat daar gebeurd. Zij doen verslag van hun bevindingen aan de regering en de regering zegt, op advies van Europa, ach wij sturen ze terug want het land is veilig.

Wat ik u mee wil geven omdat ik dit weet is: Europa heeft een financiële pot gemaakt van 60 miljard euro om alle asielzoekers weer terug te sturen. Asielzoekers die volgens de IND geen recht hebben op een verblijf. Zij worden weer terug gestuurd naar het land van herkomst. Het land van herkomst krijgt geld voor ontwikkelingsprojecten of handelsvoordelen bijvoorbeeld en het land neemt in ruil daarvoor mensen die hier zijn uitgeprocedeerd en geen recht hebben op asiel terug.

Maar volgens een journalist die daar geweest is en een programma daarover heeft gemaakt voor de tv, is het land bijvoorbeeld Afghanistan helemaal niet veilig. Plus het geld wat het land kreeg daar hebben zij geen scholen voor gebouwd maar de regering heeft dit gebruikt voor zichzelf. Er is maar 1 school gebouwd in plaats van 10 wat de
bedoeling was. En dit was ons belasting geld.

Ik hou er niet van om mensen tegen elkaar op te zetten maar ik wil wel dat er eens eerlijk gepraat over wat er gebeurd met het belasting geld en dat de mensen die mensen gevlucht zijn hier de dupe van worden. In de eerste plaats door hun eigen regering en in de tweede plaats door het land waar zij denken, wij zijn hier veilig. En zo is de cirkel weer rond want de gewone man die dit allemaal niet weet, denkt dat de vluchteling de schuld is van een hoge zorgverzekering en van alle maatregelingen die de regering nu bedacht hebben.

Over jongemedelanders

Wij zijn Erna en Joanne en wij begeleiden vanaf februari 2015 jonge vluchtelingen / asielzoekers / statushouders en ongedocumenteerden die in Nederland zijn gekomen. Wij helpen ze met vragen over vele dingen, bijvoorbeeld over: "Krijg ik huurtoeslag en hoe moet ik dat nakijken? Waarom duurt het lang voordat ik iets te horen krijg? Waar moet ik zijn als ik opzoek ben naar een sportschool?". Door deze jongeren te helpen worden ze zelfstandiger, weten wat meer hoe het in Nederland moet en waar ze moeten beginnen.
Dit bericht werd geplaatst in Informatie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.