Wonderen bestaan, maar jij bent wel de eindverantwoordelijke,

Als wij nu om ons heen kijken, zien wij in de natuur dat alles weer opnieuw uit loopt. Nu schijnt de zon maar als het over een paar dagen gaat regenen dan ruikt en lijkt alles weer lekker fris. Hoe streng de winter ook was alles komt zonder moeite weer boven en loopt weer opnieuw uit. Vergelijk dit is met jouw eigen leven. Soms zit jij in een heel diep dal en zie jij niet meer dat de zon ook voor jou nog schijnt.

Nu denk jij misschien, zij heeft makkelijk praten. Maar ook ik ben een aantal keren in dit diepe dal terecht gekomen. De aanleidingen daarvoor waren verschillend. De ene keer geen werk, dus geen inkomen. De andere keer, er was geen plek meer voor mij op het werk, dus werd ik van plek naar plek gestuurd. Waardoor ik het idee had, wat doe ik hier nog langer? Telkens gaf mijn lichaam aan, jij bent bezig om jouw lichaam te verwaarlozen. Maar luisteren? Ho maar, gewoon door gaan.

Wat doe jij dan? Gewoon zitten en wachten tot dit overgaat? In eerste instantie wel. Eerst proberen alles op de rit te krijgen. Waar ging het mis? Wat had ik anders moeten doen? Had ik dit kunnen voorkomen? Had ik beter naar mijn gevoel en mijn lichaam moeten luisteren? Dat had allemaal gekund maar ik heb het niet gedaan. Nu, enkele dalen later, weet ik een beetje beter hoe dit allemaal werkt. Nu ben ik deskundig genoeg om te zeggen, stop, ik neem gas terug.

Wat heeft dit met het thema te maken?

Net als in de natuur, heeft de mens de kracht om er weer boven op te komen. Om niet in een dal te blijven zitten maar er weer uit te klimmen. Ja, ja is dat zo makkelijk? Nee, het vergt moed, het vergt energie en het vergt doorzettingsvermogen.

Blijf jij in jouw bubbel zitten of zie jij jou talenten?

En dit is wat ik bedoel met het thema. Wonderen bestaan, jij kunt er bovenop komen. Maar jij moet de eindverantwoording willen en durven dragen.
Een mens heeft zoveel kracht in zich zelf. Wij denken soms van niet maar daar vergissen wij ons vaak in.

Wij zien alleen het topje van de ijsberg. Dat is, denken wij vaak, wat wij kunnen. Maar er zit zoveel meer onder dat topje. Toen wij op de wereld zijn gezet waren onze benen nog niet sterk genoeg om ons te dragen. Nu, groot geworden, kunnen wij rennen, lopen en fietsen. De spieren en de benen zijn zo sterk geworden dat zij ons nu kunnen dragen. Zo is het met heel ons lijf. Als wij er aandacht aan geven, maken wij dit automatisch sterker.

De vraag is: wil jij dit zelf ook? Wil jij jezelf ‘sterk’ maken? Of wil jij liever in de bubbel blijven zitten waar het warm voelt en waar jij weet, ik ken dit, om zo te blijven wachten op het wonder dat misschien ooit komt.

Eindverantwoording

Wat doe jij dan met jouw eindverantwoording, die jij gekregen hebt? Zet jij die dan wel in? Jij wordt net als vroeger bij het lopen, gewoon sterker als jij jou zelf de kans geeft. De talenten, onder het water, die jij niet altijd ziet maar die er wel zijn, ontdek jij door te kijken wat is er allemaal in mijn leven gebeurd. Wat heb ik allemaal gedaan? Waar was ik goed in en wat ging er bijna als vanzelf? Door hier bij stil te staan en te onderzoeken hoe en wat, kom jij er achter wat jouw talenten zijn.

De talenten inzetten, geeft aan dat jij uniek bent. Geeft dat jij doet wat bij jou past en maakt jou sterk. De dingen doen waar jij automatisch goed in bent, geeft dat jouw werk niet zo zwaar meer is maar dat het meer op een hobby lijkt. Dan is de cirkel rond. Want omdat jij het gevoel krijgt, o dit is makkelijk, dan zie jij ook dat er weer nieuwe dingen op jouw pad komen die jij ook aan kan. En zo lijkt het of het leven vol met wonderen zit. Terwijl jij het eigenlijk zelf veroorzaakt.

Want jij bent die gene die jouw mind zo sterk maakt dat het lijkt of jij steeds meer aan kunt. Ik ga nog even terug naar jouw benen. Als baby kon jij niet lopen, rennen en fietsen. Nu jij groter en sterker bent nu kan jij dit wel. Zo is het ook met het trainen van jouw mind. Hoe meer jij in ziet wat er werkelijk bij jou past hoe meer jij situaties aan kan die op jouw pad komen. Het gevolg hier van is dat jij nu de eindverantwoording neemt voor jou leven, dat jij minder snel in een dal komt en dat het lijkt of de wonderen vanzelf op jouw pad verschijnen.

©Jonge Medelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.