Wie gelooft wij?

Er zijn 68.000 handtekeningen op gehaald en gisteren is er in de kamer over gesproken. Als het goed is komt er op 10 juni een uitspraak of de veiligheid in Afghanistan. Mogen mensen hier blijven of moeten zij toch terug? In tussen komt het volgende bericht ook binnen. Kabinet wil tientallen commando’s naar Afghanistan sturen. (Gisteren 31 mei 2018 informatie van de NOS)

kabinet wil commando’s sturen naar Afghanistan

Hoe tegenstrijdig is dit?
Afgelopen weekend is er in 14 steden in Nederland handtekeningen verzameld voor de Afghanen. Waarom? Omdat Nederland en Europa een deal hebben gesloten met Afghanistan om alle Afghanen terug te sturen naar Afghanistan. Maar zoals wij de afgelopen maanden horen en zien via Facebook of andere media volgt er de ene aanslag na de andere aanslag in Afghanistan. Samen met andere organisaties zijn er handtekeningen in gezameld om te vragen aan de regering: stop met het uitzetten van de Afghanen.

Naar wie moeten zij nu luisteren?

Sinds 2017 is het land alleen maar meer in de ban gekomen van de Taliban.

In het artikel van de NOS staat dat Nederland moet luisteren naar Europa en naar Amerika, om militairen naar Afghanistan te sturen. Dit bericht staat haaks op de inzameling van de handtekeningen. Amnesty International zit al jaren in Afghanistan en meld elke keer weer dat het land niet veilig is. Vergeleken met Europa en Amerika is Amnesty International “klein” en is financieel niet bij machte om tegen “grote” landen op te boksen.

Dit is in het groot maar hoe vaak gebeurd dit niet in het klein. Ook wij maken dit vaak mee in de praktijk. Jongeren die een uitkering hebben en afhankelijk zijn van de gemeente mogen een aantal dingen gewoon niet maar worden wel overal op gecontroleerd, een weekend weg bijvoorbeeld, hen wordt gevraagd, waar ga jij naar toe? Wie betaalt dit? Jij woont in deze stad, dus jij moet zorgen dat jij in deze stad gaat inburgeren.

Niet alleen jongeren die afhankelijk zijn van een uitkering maar ook jongeren die een plek willen veroveren op de arbeidsmarkt. Zij zijn jong en men denkt: zij zijn flexibel en kunnen alles aan. De jongeren durven geen nee te zeggen omdat zij afhankelijk zijn van een salaris, want dit is belangrijk voor hun toekomst. Maar moet jij dan als jongere alles doen wat jouw baas van jou vraagt? Luister liever naar jezelf en als jouw lichaam of jouw gevoel zegt: nee stop, doe het dan niet.

Jij hebt maar 1 lichaam en 1 leven.

Wij willen allemaal authentiek zijn en ons zelf blijven. Maar hoe groter de organisaties, hoe meer men denkt dit ook te moeten controleren. Mag iemand nog zichzelf zijn? Of moeten wij omdat de ander dit van ons verlangt, doen wat de ander wil? Zijn wij ja knikkers of zijn wij authentiek? Geloven wij in ons zelf of geloven wij alles wat de ander zegt? Nemen wij alles zo maar over wat de ander zegt of gaan wij op onderzoek uit of de ander wel gelijk heeft?

Mensen zijn kudde dieren, toch betekend dit niet dat jij alles zomaar moet doen wat de ander zegt.
Jij en ik hebben als mens een eigen mening. Jij hebt misschien wel een eigen kijk op een aantal zaken. Dit hangt niet af van hoeveel geld er op de bank staat bij de ander. En ook niet welke diploma’s de ander heeft. Het zou heel fijn zijn dat een ieder zijn eigen stuur in handen neemt en zijn eigen leven leid. Natuurlijk heb jij met de ander te maken maar de ander heeft ook met jou te maken. Blijf jezelf en ga in gesprek als jij iets moet doen waar jij niet achter staat. Wel met goed argumenten natuurlijk en het liefst in de ik vorm.
Ik vind……. Omdat ik van mening ben dat……..

© Jonge Medelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.