Mannen en Vrouwen

Een relatie is een wisselwerking tussen 2 mensen.

Zitten er verschillen tussen mannen en vrouwen? Ja mannen komen van mars en vrouwen van venus. Is dit het enige verschil? Behalve het denken is ook het gevoel van de man anders dan van de vrouw. Als een man ergens mee bezig is, bijvoorbeeld op het internet of naar de voetbal dan is de man daar voor 100% mee bezig. Terwijl bij een vrouw alles maar dan ook alles met elkaar te maken heeft.

We kunnen dit als volgt zien,
Mannen zijn net taarten, mannen delen hun leven in stukjes en beleven dit ook apart. Zonder al te veel emotie. Bijna alle mannen zijn een beetje autistisch, mannen doen echt maar een ding tegelijk.

Een vrouw is net een schietschijf. Alle schijven hebben met elkaar te maken. De buitenste schijf is verbonden met de andere schijven. Dit is met name het gevolg van het gevoel wat de vrouw er meestal bij heeft. Het middelpunt van de schietschijf is de seks.

Als een man een doel helder voor ogen heeft gaat hij er ook echt voor en zal dit ook echt afmaken voordat hij aan iets anders begint.
Terwijl als de vrouw iets voor ogen heeft gaat zij eerst bedenken kan dit wel? Hoe ga ik hier gevoelsmatig mee om? De andere schijven worden automatisch geactiveerd om toch dat ene doel op de juiste manier te bereiken.

Wat ik zie?

Op school maar ook nu nog zie ik veel jongeren die op dit moment alleen maar willen scoren. Jongens die denken dat zij een meisje kunnen “gebruiken” voor één avond om daarna tegen de vrienden te zeggen, hé die chicky is heel goed. Zonder verdere schaamte want hun doel is bereikt. Ook sommige meiden zijn het zelfde en gaan naar de vriendinnen om tegen hun te zeggen wat zij van deze jongen denken.

Vreemd dat het nog geen 40 jaar geleden is dat er een streng verbod was waarin stond dat jij niet met een ander het bed mocht delen voordat jij getrouwd was. Omdat men dan voor God en/of Allah getrouwd is/was. Maar nu wij hier in Nederland zijn mag alles? In 40 jaar tijd is dit dus omgeslagen.

In een relatie is het belangrijk dat er gepraat wordt. Dat men weet hoe men over een onderwerp denkt. Dat men weet hoe de ander zijn cultuur is, wat de ander belangrijk vindt.
Als moeder en als coach hoor ik heel veel van jongeren en ook hoe zij met elkaar omgaan. Het doet mij ontzettend veel pijn dat men over gevoelens en over seks zo makkelijk praat. Alsof de ander niets waard is alsof de ander een gebruiksvoorwerp is.

In bepaalde culturen worden vrouwen gestenigd om het feit dat zij het bed gedeeld heeft met een man. Hier komt dat gelukkig niet voor. Maar waarom de vrouw? Zoals ik aan het begin al zei de vrouw verbind alles met elkaar met emoties. Dus haar hele hebben en houden heeft zij op dat moment aan de man gegeven. Terwijl de man maar één stukje gaf en hij mag vrij uit? De man stopte toch zijn penis in de vrouw? Hoezo is dan de vrouw alleen verantwoordelijk? Zij hebben de daad toch samen beleeft en zijn dan toch ook samen verantwoordelijk?

Als de relatie echt de moeite waard is voor beiden dan hebben beiden ook het geduld om langer te wachten zodat men er beiden klaar is, om de seks te beleven. Vrouwen en mannen mogen wel eens meer respect voor elkaar hebben. Als men denkt dat men zover is moet men dit vooral gaan doen. Maar niet om te scoren maar om echt van elkaar te houden.

©JongeMedelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.