Wachten op een woonruimte terwijl jij al een status hebt,


Op mijn vraag: hoeveel mensen zitten er in een AZC nog te wachten op een woonruimte? Was het antwoord: nog 6000 tot 7000 mensen. Het antwoord is niet veranderd sinds het begin dit jaar.

Ons plan ligt al een paar maanden op de plank,

Er is één grote MAAR, een statushouder die in gemeente X komt krijgt daar een uitkering en MOET van de wet daar ook daadwerkelijk wonen anders heeft hij geen recht op de uitkering.

Voor ons plan, begeleid wonen voor jongeren tussen de 17 en 35 jaar die uit een ander land naar hier zijn gevlucht, zijn wij op zoek naar een groot pand zodat er meerdere jongeren samen kunnen wonen.

In verschillende AZC’s zitten nog jongeren te wachten tot dat zij uiteindelijk een woonruimte krijgen en kunnen starten met de inburgering.
Voor veel van deze jongeren duurt het wachten al ruim 2 tot 3 jaar.
Iedereen, dus ook zij, willen een toekomst opbouwen en wachten nu op een woonruimte.
Om daarna eindelijk te beginnen met de toekomst. Wat hen zal motiveren om mee te mogen doen in onze maatschappij.

Wat willen wij bieden?

Inburgeringscursus door www.qualitycommunication.nl uit Barneveld.
Workshops: Mijn cultuur in Nederland, Weerbaarheidstraining, Budgetteren kan jij leren, Theater en sportactiviteiten.

Maar jongeren laten wachten en wachten tot zij uit eindelijk kunnen wonen en dan nog alles moeten gaan leren is dit de oplossing. Jongeren waar zij ook vandaan komen moeten kunnen rekenen op een mooie toekomst.
Ik hoop dat er iemand is die met ons mee wil denken hoe wij dit kunnen oplossen.
Er staan panden van de rijksoverheid leeg hoezo kunnen deze niet gebruikt worden voor dit project?

Als zij moeten inburgeren moeten wij er voor zorgen dat dit ook gebeurt. Onze verantwoording is; hen binnen laten en hen ook iets aanbieden. Zit men in een AZC te wachten op een woonruimte dan moeten er mogelijkheden geschept worden zodat men een woonruimte krijgt.

Ons idee is dat er een tussen oplossing moet worden bedacht en omdat het gebouw toch al van de overheid is waarom dan niet op een goede manier gebruiken? Een gebouw wat al bestaat en uit meerdere kamers en sanitaire gelegenheden bestaat kunnen toch nog wel een paar jaar langer dienen als opvang voor jongeren?

Waar ik mij zorgen om maak is als wij nu niet goed voor de jongeren zorgen, waar men ook maar geboren is, dat wij daar over 10 tot 30 jaar spijt van hebben als al onze grijze haren op ons hoofd. Als wij hen geen opleiding bieden, als wij er niet zijn met een woonruimte op dit moment wat mogen wij dan van hen verwachten in de toekomst?

Jonge gezinnen met kleine kinderen en ouderen krijgen op dit moment voorrang. Natuurlijk mogen zij gezien worden maar wij moeten de jongeren tussen de 12 en de 35 jaar niet vergeten. Helaas hoor ik hier de verhalen over dat dit wel gebeurd. Als er ouders zijn dan geven zij (niet iedereen) de voorkeur aan hun eigen carrière. Ook ik dacht toen de kinderen 12 jaar waren, nu kunnen zij het zelf. Maar ik heb mij daar zwaar in vergist. Ik had graag gezien dat ik de kennis had van nu in die tijd. Het is goed gekomen want er was gelukkig nog geen internet.

Daarom maken wij ons nu zo druk om de nieuwkomers in Nederland. Zij die alles zelf moeten regelen, zij die wel hulp kunnen krijgen maar te eigenwijs zijn om dit te accepteren. Maar die dan toch blij zijn met Nederlandse vrouwen die zich wel druk maken om hen. Laat ons het plan wat al maanden op de plank ligt waar mogen maken.

Denk mee en help mee.

©JongeMedelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.