Jij bent op pad gestuurd!

Jij bent als jongere op pad gestuurd door je ouders om opzoek te gaan naar een land waar “vrede” is. Een land ver van jouw eigen land. Jouw eigen land waar oorlog is, waar er wordt geschoten, waar je moet onderduiken. Een land waar de mensen elkaar niet meer verstaan of vertrouwen. Wie is jou buurman of je vriend, is hij nog te vertrouwen? Jij, als jij 18 jaar bent of met je studie klaar bent mee MOET vechten in het leger. Wat is jouw toekomst in jouw land? Daarom hebben jouw ouders jou gevraagd om opzoek te gaan naar een land waar vrede is.

s400x400_ab1d6b5d7a0ad2f396172feaa988710fLand waar vrede is, Na een lange, lange reis ben jij hier gekomen. Een reis vol gevaar. Jij bent hier gekomen in Nederland maar je wist niet eens waar Nederland lag laat staan dat je de taal en de mensen kende. Daar sta je dan met een tasje kleding want dat is alles nog wat je hebt. En Nu? Hoe gaat het nu verder? Wie kan ik hier vertrouwen? Waar moet ik heen?

Volwassen, Als jij hier komt en je bent 18 jaar geweest dan mag jij hier in Nederland alles zelf regelen. Want in onze wet staat dat je als je 18 jaar bent geworden dan ben jij volgens de wet volwassen. Daar sta je dan. Je spreekt de taal niet. Je krijgt een dagkaart en je zoekt het maar uit.

Wat doen wij dan?

Wij, Joanne en ik begeleiden jonge vluchtelingen van 18 tot 30 jaar. Zij komen bij ons, via vrienden of omdat zij ons zien op een AZC. Voor hen, maar ook voor ons, is het belangrijk dat er een wederzijds vertrouwen is.

* Vandaar uit kunnen wij voor jou:

* Bellen naar de instanties,

* Het lezen van documenten waar jij niet uitkomt

* Samen zoeken naar antwoorden op jouw vragen.

Laat ons jou helpen!

Neem contact met ons op. Wij helpen jou graag!

© Jonge Medelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.