VMBO

Afgelopen dinsdag zijn wij met 3 jongeren naar een VMBO geweest. Wat hebben wij gedaan? Allereerst hebben wij een powerpoint laten zien en in het kort verteld waarom de jongeren hier in Nederland komen. Daarna hoe is het leven in een AZC en wat als je een negatief of een positief krijgt van de IND?

De jongeren die mee waren hebben wij allemaal geholpen. De een met het ‘ontdekken’ van Nederland, de ander met het helpen van het AZC naar een huis en de derde het helpen in het AZC, het opwachten van de familie en het helpen met het huis. Dit was mogelijk omdat zij alle drie een positief kregen. Dus 5 jaar sowieso in Nederland kunnen blijven.

Een vraag van een van de leerlingen was, bijna in elke klas, wat vind jij het moeilijkste in Nederland? En dit was het antwoord:

Dit was de feedback die wij daarna kregen van de school:
Ik begreep van mijn collega’s dat ze jullie presentatie zeker zinvol vonden.
Er waren een paar leerlingen die moeite hadden met sommige termen.
Leerlingen vonden het interessant!

Over jongemedelanders

Wij zijn Erna en Joanne en wij begeleiden vanaf februari 2015 jonge vluchtelingen / asielzoekers / statushouders en ongedocumenteerden die in Nederland zijn gekomen. Wij helpen ze met vragen over vele dingen, bijvoorbeeld over: "Krijg ik huurtoeslag en hoe moet ik dat nakijken? Waarom duurt het lang voordat ik iets te horen krijg? Waar moet ik zijn als ik opzoek ben naar een sportschool?". Door deze jongeren te helpen worden ze zelfstandiger, weten wat meer hoe het in Nederland moet en waar ze moeten beginnen.
Video | Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.