Project: Basisscholen

Niets weten maakt angstig.
Met deze theorie in ons achterhoofd hebben wij een power point gemaakt voor leerlingen van basisscholen groep 7 & 8 en voortgezet onderwijs. Waarom de groepen 7 & 8? Omdat zij op het punt staan om naar een andere school te gaan en omdat daar jongeren op zitten van uit alle culturen.
Heb jij op een basisschool gezeten waar ‘alleen’ maar Nederlandse kinderen zaten, dan weet jij waarschijnlijk minder van andere culturen dan als je op een school heb gezeten die meerdere culturen heeft. Kinderen horen vaak alleen maar verhalen over vluchtelingen. Maar kloppen deze verhalen wel? Toen zij Samir zagen, wisten zij het zeker, het valt allemaal mee.

Er werden verschillende vragen gesteld. Vragen over de taal, over de reis naar Nederland, over het waarom een vluchteling hier komt en wat vindt men van Nederland?

Gastles Jonge medelanders in Purple

In Purple krijgen we een gastles over medelanders. Er wordt informatie gegeven en Samir, een jonge asielzoeker vertelt zijn verhaal.

Gastles op het VMBO

Over jongemedelanders

Wij zijn Erna en Joanne en wij begeleiden vanaf februari 2015 jonge vluchtelingen / asielzoekers / statushouders en ongedocumenteerden die in Nederland zijn gekomen. Wij helpen ze met vragen over vele dingen, bijvoorbeeld over: "Krijg ik huurtoeslag en hoe moet ik dat nakijken? Waarom duurt het lang voordat ik iets te horen krijg? Waar moet ik zijn als ik opzoek ben naar een sportschool?". Door deze jongeren te helpen worden ze zelfstandiger, weten wat meer hoe het in Nederland moet en waar ze moeten beginnen.
Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.