Projecten: Basisscholen

Niets weten maakt angstig.
Met deze theorie in ons achterhoofd hebben wij een power point gemaakt voor leerlingen van de basisscholen groep 7 & 8. Waarom voor deze groepen? Omdat zij op het punt staan om naar een andere school te gaan en omdat daar jongeren op zitten van uit alle culturen.

Heb jij 8 jaar op een basisschool gezeten waar ‘alleen’ maar Nederlandse kinderen zaten, dan weet jij waarschijnlijk minder van andere culturen dan als je op een school heb gezeten die meerdere culturen heeft. Daarnaast hebben kinderen alleen maar verhalen gehoord over vluchtelingen. Maar kloppen deze verhalen wel? Zijn ze echt zo eng als men verteld? Toen zij Samir zagen wisten zij het zeker. Het valt allemaal mee.

Misschien een keer op een AZC rondgelopen met een open dag maar daar houd het mee op. Dit bleek vooral uit de vragen die de kinderen aan ons stelden toen wij op drie basisscholen mochten vertellen over ons werk. Vragen gingen vooral over de taal, over de reis naar Nederland, over het waarom een vluchteling hier komt en wat vond men van Nederland toen men hier kwam.

gastles Jonge medelanders in Purple

In Purple krijgen we een gastles over medelanders. Er wordt informatie gegeven en Samir, een jonge asielzoeker vertelt zijn verhaal.

Over jongemedelanders

Wij zijn Erna en Joanne en wij begeleiden vanaf februari 2015 jonge vluchtelingen / asielzoekers die in Nederland zijn gekomen. Wij helpen ze met vragen over vele dingen, bijvoorbeeld over: "Krijg ik huurtoeslag en hoe moet ik dat nakijken? Waarom duurt het lang voordat ik iets te horen krijg? Waar moet ik zijn als ik opzoek ben naar een sportschool?". Door deze jongeren te helpen worden ze zelfstandiger, weten wat meer hoe het in Nederland moet en waar ze moeten beginnen.
Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s